Solventserver

 

Ship Solventions is gevraagd om een concept te ontwikkelen van een multifunctionele duwboot van ca. 15m lang en 5m breed met een ontwerpdiepgang van 1.2m.

Het gehele concept is modulair opgebouwd. Dat betekent dat alles te combineren en te wisselen valt. Zo is het casco uit 2 delen opgebouwd die qua gewicht en afmetingen via de weg getransporteerd kunnen worden. Eventueel zou er dus ook nog een 3e deel aan het casco toegevoegd kunnen worden zodat de breedte evolueert van 5 naar 7,5 meter.
Verder is de duwboot voorzien van 2 x 220 kW Stage V diesel elektrische toepassing. De generator bevind zich in een losse module zodat de voortstuwingsbron redelijk eenvoudig uit te wisselen is met bijvoorbeeld een accupakket.
De gehele opbouw is uit standaard containermaten opgebouwd, waardoor deze ook uit te wisselen en te transporteren zijn. Heeft u bijvoorbeeld bij een klus de slaapmodule niet nodig, dan hoeft deze dus ook niet te worden meegenomen en blijft er extra ruimte aan dek over.

Nieuwsgierig naar de ruime mogelijkheden? Mail dan naar welkom@shipsolventions.nl of neem contact op via de telefoon (te vinden op de contactpagina).

Concept algemeen plan: Solventserver

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 augustus 2021