Diverse onderdelen voor CAT generatorset

Begin 2021 kwam een klant bij ons met de vraag of we mee konden denken in een combinatie en het leveren van diverse onderdelen voor bij een nieuwe generatorset konden leveren. Het werk bestond uit het ontwikkelen van 4 op maat gemaakte motorsteunen, twee voor onder de motor en twee voor onder de generator en een rvs kap over de ventilator en de v-snaren.

De klant had de motor al in zijn bezit maar de generator zelf was versleten. De huidige generator was te lang en aan ons werd gevraagd een andere veel kortere generator te leveren. Tevens moest het uitlaatsysteem omgebouwd worden van nat naar droog en ook hiervoor heeft Ship Solventions de nodige onderdelen mogen leveren.

De generatorset bestaat nu uit een motor van merk Caterpillar, type C1.5 en een Beltrame 10,2 kW generator bij 1500 rpm met een uitlaatsysteem van Axces.

Ship Solventions heeft nieuwe motorsteunen op locatie ingemeten en laten produceren.  De rvs kap is ontworpen en geproduceerd in de eigen productiefaciliteit. De inbouw van de vernieuwde combinatie zal binnenkort plaats vinden.

Doorlooptijd project 8 weken

Productie 24 uur.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

22 februari 2021